Bitumen dakbedekking

Waar vroeger vaak teer werd toegepast, kiest men tegenwoordig liever voor bitumen. Dit product wordt gebruikt om platte daken af te dichten en is zeer goed bestand tegen atmosferische invloeden. Een bitumen dakbedekking is sterk en dankzij de voordelige en duurzame vorm gaat de dakbedekking jarenlang mee.

Bitumen komt van nature voor als product van ruwe aardolie. Na een scheidingsproces blijft er onder andere bitumen over. Bij een normale omgevingstemperatuur is bitumen een vaste stof, maar bij zeer hoge temperaturen wordt het vloeibaarder.

Drie soorten bitumen dakbedekking

bitumendakbedekkingBitumen dakbedekking wordt geleverd in drie typen; geblazen, APP-gemodificeerde en SBS-gemodificeerde bitumen. Geblazen bitumen wordt vaak als noodlaag, dempende laag of eerste laag gebruikt. SBS (Styreen-Butadien-Styreen) is een synthetisch geproduceerd rubber wanneer dit gecombineerd wordt met bitumen ontstaat een hoge elasticiteit. Tevens ontstaat een betere hechting op het dak. APP (Atactisch Poly Propyleen) bitumen worden gemaakt door APP toe te voegen aan bitumen. Net als bij de SBS bitumen wordt de flexibiliteit groter en neemt de UV-bestendigheid toe.

Wanneer u voor een bitumen dakbedekking kiest, is de SBS gemodificeerde bitumen over het algemeen de beste keuze. Een dakdekker van 0900 Dakdekker kan u meer vertellen over de voor- en nadelen van een bitumen dakbedekking.

Bel ons op: 0900 3253355
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een dakdekker dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Dakdekker en maak direct een afspraak met uw dakspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.