Dakpannen

Grof gezien zijn dakpannen in te delen in twee categorie├źn: de betonnen dakpannen en de keramische dakpannen. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen.

Het voordeel van dakpannen van keramiek is dat de pannen vorstbestendig zijn en niet snel breken. Tevens worden keramische dakpannen vaak mooier gevonden dan betonnen dakpannen. Een goedkopere optie is de betonnen dakpan. Deze dakpannen zijn, net als de keramische dakpannen, in allerlei kleuren en formaten te bestellen. Het voordeel van de betonnen dakpan is dat deze snel te leggen is, wat veel tijd en geld scheelt.

Welke dakpannen zijn geschikt?

dakpannenDakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Daarnaast bestaan er verschillende vormen dakpannen; plat, hol en golvend. Niet elke dakpan is even geschikt voor elk dak, dit heeft met de hellingshoek van het dak te maken.

Platte dakpannen met ribbingen en sluitingen geven het dakvlak een licht golvend uiterlijk. De platte dakpan met alleen sluitingen geeft juist een vlak uiterlijk en wordt gelegd op daken met een minimum helling tussen de 24 en 35 graden. Een holle dakpan heeft een waterafvoerend gedeelte. Dit type pan is geschikt voor daken met een minimum helling van 25 graden. De golvende dakpan heeft vlakke sluitingen en een vlak waterafvoerend vak. Wanneer u voor dit type dakpan kiest, krijgt het dakvlak een golvend uiterlijk. De golvende dakpan is te gebruiken op daken met zowel een flauwe als met een steile helling. Een dakdekker van 0900 Dakdekker adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden in dakpannen die bij uw smaak en huis passen.

Bel ons op: 0900 3253355
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een dakdekker dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Dakdekker en maak direct een afspraak met uw dakspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.