Dakbedekking

De uitstraling van uw huis wordt grotendeels bepaald door het type dakbedekking dat u kiest. Een huis met een rieten dak ziet er anders uit dan een huis met dakpannen. Als u een keuze moet maken in het soort dakbedekking, kijk dan ook of de dakbedekking van uw wensen past in het straatbeeld en bij het type woning. Niet elk huis is namelijk geschikt voor iedere soort dakbedekking.

Verschillende soorten dakbedekking

dakbedekkingEen goede dakbedekking is waterdicht en tochtvrij. Tevens dient het dak bestand te zijn tegen atmosferische invloeden, dient het licht van gewicht te zijn en zo min mogelijk onderhoud te vragen. Daarnaast wordt bij schuine daken rekening gehouden met de vorm en de kleur. Dit in verband met de uitstraling van de woning. Bij platte daken is dit minder belangrijk en is het essentieel dat het dak waterdicht is, omdat het water niet wegstroomt zoals bij schuine daken wel het geval is.

Er zijn verschillende soorten dakbedekking.
Dakpannen
EPDM dakbedekking
Golfplaten
Dakplaten
Bitumen dakbedekking

Wilt u van uw dak een dakterras maken en heeft u toestemming van de gemeente? Houd er dan rekening mee dat het dak stevig genoeg is. Niet alle platte daken zijn stevig genoeg. Wij adviseren u hier graag over.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3253355
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een dakdekker dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Dakdekker en maak direct een afspraak met uw dakspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.