EPDM Dakbedekking

EPDM is een soort kunststof dakbedekking. Het wordt verkregen door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer. Na toevoeging van roet, zwavel en andere vulstoffen wordt het mengsel gevulkaniseerd waardoor het materiaal geschikt wordt als dakbedekking.

EPDM is zeer geschikt voor toepassingen als waterafdichting en wateropvang. Dit vanwege de elasticiteit en bestendigheid tegen ozon- en UV- straling. Een EPDM dakbedekking is zeer duurzaam en heeft een levensduur van minimaal dertig jaar. U kunt ervoor kiezen om zelf uw EPDM dakbedekking aan te leggen, verstandiger is het om dit door een vakman te laten doen. U bent er dan van verzekerd dat uw dak er mooi bij ligt.

De voordelen van EPDM dakbedekking

epdmdakbedekkingEen groot voordeel van EPDM is de elasticiteit. EPDM verliest pas de elasticiteit bij temperaturen onder de 35 graden en boven de 120 graden. Dit brengt als voordeel met zich mee dat een dakbedekking van EPDM ongevoelig is voor straling van de zon. De sterke structuur heeft daarnaast als voordeel dat EPDM wortelvast en rotbestendig is. EPDM dakbedekking is er in verschillende diktes en is op maat verkrijgbaar. Hierdoor is het naadloos te leggen. Over het algemeen wordt EPDM gebruikt voor de dakbedekking van platte daken.

Bel ons op: 0900 3253355
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een dakdekker dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Dakdekker en maak direct een afspraak met uw dakspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.