Golfplaten

Golfplaten zijn goedkoop, gemakkelijk te plaatsen en hebben een lange levensduur. Het wordt vaak gebruikt als dakbedekking voor schuren, stallen en soms ook woonhuizen.

Vroeger werden golfplaten gemaakt van asbestcement, maar vanwege de kankerverwekkende stoffen die in asbest zitten is dit tegenwoordig verboden. Wanneer u nog asbesthoudende golfplaten op bijvoorbeeld een schuurtje heeft liggen, kunt u deze in overleg met de gemeente op een veilige manier afvoeren. De productie van golfplaten met asbest is verboden. Golfplaten worden sindsdien gemaakt van kunststof, aluminium of verzinkt en voorgelakt staal. Deze materialen zijn niet schadelijk voor de gezondheid en worden dan ook op grote schaal toegepast. Golfplaten hebben een zeer lange levensduur en zijn goed bestand tegen invloeden van buitenaf.

De voordelen van golfplaten

golfplatenHet voordeel van golfplaten is dat ze snel zijn te leggen. Golfplaten gemaakt van PVC zijn zeer sterk en geschikt wanneer u wilt dat de dakbedekking in uw schuur of stal lichtdoorlatend is. Een ander voordeel is dat golfplaten licht van gewicht zijn waardoor het een gemakkelijk materiaal is om mee te werken. U kunt golfplaten overigens ook op een andere manier gebruiken. Bijvoorbeeld als windscherm, gevelbekleding of als afdakje. Wilt u de golfplaten liever niet zelf leggen? De vakmensen van 0900 Dakdekker leveren niet alleen golfplaten, maar zijn ook in te huren om de golfplaten voor u te monteren.

Bel ons op: 0900 3253355
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een dakdekker dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Dakdekker en maak direct een afspraak met uw dakspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.