Veel mensen vergeten al snel dat hun dak onderhoud nodig heeft. Met name een plat dak kan gevoelig zijn voor lekkages. Belangrijk om dit toch in de gaten te houden dus! Ook als u slechts een vermoeden heeft dat er iets mankeert aan uw dak, is het goed om dit uit te zoeken. Zo kunt u een vervelende lekkage voorkomen.

Hoe ontstaat een daklekkage?

Een lekkage kan ontstaan omdat de dakbedekking niet meer in orde is. Wanneer het dan regent kan het regenwater er doorheen komen. Maar ook op plekken zoals rondom de schoorsteen of een raam kan een lekkage ontstaan. De bevestiging op het dak kan niet goed zijn, of er kunnen bijvoorbeeld barsten in de bakstenen van de schoorsteen ontstaan. Daarnaast kan er lekkage ontstaan in de dakgoot. Zorg met name in de herfsttijden dat de dakgoot niet vol komt te zitten met bladeren en takken. Dit kan namelijk de oorzaak zijn van een verstopping, wat vervolgens weer tot een lekkage kan leiden. Ook kunt u in de gaten houden of de dakgoot niet te veel doorgezakt is. In dat geval kan er steeds meer water in komen te staan, totdat de dakgoot het niet meer houdt.

Wat te doen bij lekkage?

Als u toch een lekkage heeft ontdekt. dan kunt u het beste zo snel mogelijk via ons een dakdekker inschakelen. Om verdere schade te beperken, kunt u onder de plek waar de lekkage zich bevindt een emmer zetten. Ga vervolgens eerst goed na of de lekkage wel vanaf het dak komt en er geen leidingen in de buurt lopen die het kunnen veroorzaken. Anders is het werk voor een loodgieter.
Heeft u een lekkage aan uw dak? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

 

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3253355
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een dakdekker dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Dakdekker en maak direct een afspraak met uw dakspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.