Houd de warmte buiten met dakisolatie!

Houd de warmte buitenDe warmte is weer terug in Nederland. Na twee weekjes van herfstweer, zitten we weer midden in de warmte. Lekker als je buiten zit maar minder als je ’s avonds probeert te slapen. Helemaal als de avondtemperatuur niet onder de 20 graden zakt en er op zolder ook mensen slapen. Natuurlijk werkt dakisolatie, maar wat werkt ook op de korte termijn?

Een eerste goede tip is de ramen dicht te houden bij warm weer. De koude lucht die nog in je huis aanwezig is, ontsnapt zo niet. En de warme lucht kan er niet in. Ook kieren zijn uit den boze. Zoek deze op en stop ze dicht. Begint het ’s avonds af te koelen, zet dan in ieder geval twee ramen tegen elkaar open. Hierdoor ontstaat er tocht en trekt de warmste lucht uit het huis. Let wel op dat de kans op muggen groot wordt! Heb je geen airco maar wel een ventilator? Zet dan een bak met ijsklontjes voor de ventilator. De kamer koelt zo snel af.

Plat dak

Een plat dak kan zeer heet worden bij warm weer. Schijnt de zon overdag volop, dan kan de temperatuur oplopen tot zo’n 80 graden! Planten kunnen dan uitkomst bieden. Zet het dak er vol mee. Hierdoor blijft de temperatuur op een respectabele 30 graden steken. Een ander voordeel van planten op het dak, is dat ze overtollig water bij een onweersbui kunnen opvangen. Hierdoor ontstaan er minder snel verstoppingen in het riool. Het kan zijn dat de gemeente een subsidie geeft voor begroeiing van het dak. Liever geen groen op het dak? Dan kun je ook kiezen voor witte steentjes.

Isolatie

Dakisolatie is natuurlijk de beste manier om warmte tegen te gaan, of het nou om een plat of een schuin dak gaat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel dan met 0900-3253355

 

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3253355
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een dakdekker dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Dakdekker en maak direct een afspraak met uw dakspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.