Dakbedekking van PVC is gemaakt van kunststof, en wordt op dezelfde manier aangebracht als bitumen dakbedekking. Het PVC wordt in grote rollen geleverd en vervolgens op het dak op maat gesneden. Door de flexibiliteit is het mogelijk de dakbedekking om dakramen en ontluchtingsroosters te leggen. Een dakbedekking van PVC wordt aangebracht door middel van een föhn. De hete lucht zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen goed aan elkaar hechten.

PVC DakbedekkingVoordelen

De kunststoffen dakbedekking heeft een aantal sterke eigenschappen. PVC is waterdicht en UV-bestendig. Daarnaast is het milieuvriendelijk, recyclebaar, wortelbestendig en onderhoudsvrij.

Nadelen

Het nadeel van een PVC dakbedekking is dat het alleen maar geschikt is voor platte daken. Een lichte helling is hierin mogelijk. Voor een schuin dak is de ouderwetse pannendak nog steeds de beste keuze. Een alternatief voor PVC, is EPDM. Dit verschilt qua eigenschappen niet veel van PVC.

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van PVC dakbedekking op uw platte dak? Neem dan contact op met onze vakkundige dakdekkers. Zij helpen u graag aan een nieuw dak.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3253355
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een dakdekker dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Dakdekker en maak direct een afspraak met uw dakspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.