Zelf een dak isoleren

Ben je een beetje handig aangelegd en is je dak toe aan nieuwe isolatie? Dan kun je dat best eens zelf proberen; het is namelijk geen hogere wiskunde. Met een beetje handigheid en goede wil kom je een heel eind.

Dikte isolatieDakisolatie

Het is voor de wet verplicht dakisolatie van minstens 10 centimeter dikte te hebben. Wanneer je echter wil besparen op stookkosten, dan kun je het beste een dikte tussen de 18 en 22 centimeter nemen. Zo bespaar je al gauw één derde op je verwarmingsrekening. Ook een dikke laag bovenop je bestaande isolatie aanbrengen is een goede optie.

Isolatiemateriaal kun je het beste bij een erkende bouwmarkt kopen. In principe is de handleiding die je bij het materiaal geleverd krijgt voldoende om het materiaal netjes te kunnen plaatsen. Wel zijn er een aantal punten waar je op moet letten, ongeacht het type isolatiemateriaal dat je gebruikt. Zo is het heel belangrijk dat je zorgt dat het materiaal de gehele oppervlakte van je dak bedekt en het materiaal dicht tegen elkaar aan wordt geplaatst. Zelfs het kleinste spleetje kan er namelijk al voor zorgen dat kou en geluid je huis binnenkomt en er warmte verloren gaat. Zorg er dus voor dat isolatierollen- of platen elkaar een beetje overlappen.

Spuitisolatie

Ook wanneer je isolatie spuitend aanbrengt kun je beter iets te veel dan te weinig gebruiken. Te weinig isolatie zorgt ervoor dat het hele project zijn werking verliest. Teveel isolatie kost hoogstens een beetje meer materiaal, maar het bespaart je wel een hoop tocht en eventuele stookkosten

Lijkt het zelf aanbrengen van je isolatiemateriaal je toch niet verstandig? Dan kun je altijd een vakkundig dakdekker van 0900 dakdekker inschakelen. Wij hebben veel ervaring met dakisolatie.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 3253355
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een dakdekker dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Dakdekker en maak direct een afspraak met uw dakspecialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.